2007년 8월 21일 화요일

Regering Afghanistan vormt comité gijzeling Zuid-Koreanen

De Afghaanse regering heeft een speciale presidentiele commissie gevormd die zich moet buigen over de gijzeling van de Koreanen. De commissie moet zoeken naar een andere weg om de gegijzelden vrij te krijgen. Dit zei een woordvoerder van Karzai dinsdag.

Het speciale comité bestaat uit functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, en veiligheidsdiensten. Dit vertelde woordvoerder Humayun Hamidzada aan het Koreaanse persbureau Yonhap via een vertegenwoordiger.

President Hamid Karzai maakt zich erg bezorgd over de gijzelaars en heeft de commissie ingesteld om de Koreanen zo vlug mogelijk vrij te krijgen.

Korea heeft ondertussen om meer tijd gevraagd voor de onderhandelingen. De onderhandelingen lijken op niks uit te draaien nu de Afghaanse regering keer op keer heeft geweigerd om Taliban-gevangenen vrij te laten.

De gijzeling is ondertussen de tweede maand ingegaan. Op 19 juni werden de Koreanen in de provincie Ghazni ontvoerd tijdens een busreis van Kandahar naar Kabul. Sindsdien zijn twee gegijzelden gedood door de Taliban, en zijn er twee gijzelaars losgelaten.

댓글 없음: