2007년 7월 25일 수요일

Gegijzelde hulpverlener uit Zuid-Korea in Afghanistan gedood

Taliban-strijders hebben 1 van de 23 gegijzelde Koreanen vermoord die ze bijna een week gevangen hielden. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban woensdag bekendgemaakt. Het lichaam van de gedode man is gevonden.

Volgens de regering van Zuid-Korea zijn 8 andere gijzelaars vrijgelaten. De Taliban wil dat 8 gevangen Taliban-strijders vrij worden gelaten.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vertelde aan de BBC dat het lichaam van de man is gevonden in de provincie Ghazni, waar de Koreanen worden gegijzeld.

De Taliban zeiden dat ze de gijzelaar hadden gedood omdat Kabul niet aan de eisen was tegemoetgekomen.

De lokale politie vertelde dat het lichaam van de Zuid-Koreaan was gevonden met meerdere kogelwonden in de buurt van Mushaki, in het district Qarabagh in de provincie Ghazni, waar de Zuid-Koreanen vast worden gehouden.

Het hoofd van het district Qarabagh, Khowja Seddiqi, vertelde dat de man niet was gedood omdat de onderhandelingen mislukten, of omdat niet tegemoet werd gekomen aan de eisen van de taliban, maar dat de gijzelaar te ziek was om te lopen.

Taliban-woordvoerder Qari Yousuf Ahmadi kondigde eerder de moord aan,maar vertelde aan het persbureau Reuters dat de Taliban de gijzelaar had vermoord omdat de regering in Kabul niet luisterde naar de eis om Taliban gevangenen vrij te laten.

De woordvoerder herhaalde dat acht gevangen Taliban-strijders moeten worden vrijgelaten, anders worden er meer gegijzelden vermoord. Daarnaast eisen de taliban dat Korea zijn troepen uit Afghanistan terugtrekt.

De 23 Zuid-Koreanen werden donderdag ontvoerd in het district Ghazni ten zuidwesten van de hoofdstad Kabul. Het zijn leden van een christelijke groep hulpverleners en de meesten zijn vrouwen.

댓글 없음: